cerita kita

Sunday, April 11, 2010

~Di sini bermula.........~

Basi sudah cerita ini kalau mahu ku ceritakan...Almaklumlah mungkin aku "busy" atau pun culture shock di sini..Di sini bermula...segala-galanya apa yang telah dipelajari selama ini perlu diaplikasikan di sini....SABAH....nice place...

First aku tahu aku bakal dipostingkan ke Sabah,aku terkedu seketika dan kemudian menangis seorang diri dan pada masa tu hanya rumate ku sahaja yang tahu yana dan k.min...Dan kemudian apabila ramai yang tahu aku jadi bersemangat dan lagi bersemangat apabila ramai yang menyusul keputusan seperti aku juga..Sabah!!!

Masa untuk melapor diri!!! Parents aku tersangat risau...tp aku selamba jer..ku lihat kawan2 menangis kesedihan bila mahu berpisah dengan parents diaorang...aku???must be independent!! go go chaiyok...sesampai saja di KKIA (Kota Kinabalu International Airport) hari sudah gelap tp baru jam 7.30ptg..wah aku sudah terkena kejutan waktu...semuanya berlaku dengan pantas...

Taklimat bermula jam 9.30mlm...Aku ternganga mendengar apa pegawai pelajaran tu cakap..tidak faham dan lambat untuk difahami... Pagi...sarapan jam 6.30pg..hahaha...awalnye..tapi matahari sudah muncul bah...hari ini semua akan tahu di mana tempat dan sekolah yang bakal dihuni...Siti Mardhiyah Mansor..S.K Merotai Besar. Tawau...waaahh naik flight lagi..selamat tinggal semua kawan-kawan..huhu dan selapas dapat tahu sekolah baru lahaku rasa sedih..terus diam..mereka juga perasaan yang aku sudah mula tiada perasaan..waaa..kuatkan semangat..Macam mana la sekolah tu kan??


5 comments:

hitamputeh said...

blom terlmbat tuk ucap gud luck....
be a gud teacher...
d^_^b

lavender_purple said...

tenkiu mr hitamputeh

hitamputeh said...

be a gud teacher ( still keep trying on to dat thing)

lavender_purple said...

InsyaAllah..but stii can't be a good one yet..huhu..mr hitamputeh posting mane??sorry 4g0t 2 read ur post

lavender_purple said...

InsyaAllah..but stii can't be a good one yet..huhu..mr hitamputeh posting mane??sorry 4g0t 2 read ur post