cerita kita

Saturday, July 11, 2009

.: JURNAL MINGGUAN:. minggu 1

Berlalu sudah satu minggu yang tersangat letih..so i have 5weeks more utk praktikum fasa 3 ni.. (blog ni secara xrasminya jd jurnal mingguan aku..hehe).. ermm secara pnjg lebarnya, aku berpraktikum di sebuah skolah di putrajaya bersama 4org lg student pismk, yana,munsif,azmil, n syuhill..then kt skolh tu dah ada 2 org dr batch pprp4t, alif n amir..(nmpk gayanya aku n yana jela pompuan)

First day...berkenalan dgn g.Besar yg besar jgk la..hehe..aku smpai skolh seawl pg..fuh..letih gak merempit ni..huhu..ktorg join assembly..emm..menakutkan jgk la..sbb xde feel lg nk g skolh..xtau nk bt ape..jupe PK1 yg sportng jgk la..tp jdual xdpt lg..lepak jela kt bilik PIBG..first day dh dapat relief..huhu..

Second day..bermula awal pg ke sekolah..aku sudah tidak lagi memakai beg ladies ku kaler pink cz xleh nk support ak nek motor..huhu terpaksa la aku menyandang beg nike aku yg gedabak cam cenkerang penyu tu utk beratkan badan supaya ak tidak melambung time yana merempit..huhu..Hari ke-2 pun jadual masih xdpt lg..emm bosan sgt..kejenye relief,then mkn kt kantin n lepak2 je..5 org cikgu praktikum yg kebosanan..nk bt rps xleh jgk cz jdual xdpt lg..

(aku yang kebosanan dan mereka juga sama)

a


Hari ke-3...emm,PK1 ckp,jdual dlm proses cz sume guru akn dpt jdual baru..so tunggu jela..kteorg dpt relief lg..huhu..then hari ni adalah hari utk kokurikulum-kelab/persatuan dan permainan..after skolh semua guru ade taklimat dr jam 1.45 ptg till 3.30 ptg..then 3.30 smpai 4.30 ada persatuan..aku join persatuan b.melayu..emm jz tolng apa yg ptut n ambil pnglamn.. 4.30ptg smpai 5.30 ptg adalah utk permainan..aku n munsif kne handle badminton..nk volleyball..emm ajar la apa yg patut..ptg tu jgk dpt jdual..dpt 8wktu utk arab n 2 waktu utk pj.. pukul 6ptg baru smpai ostel ngan perut yg dh berkeriuk2..kempunan..

Hari ke-4...ari kamis maybe memenatkan aku cz ad 4 masa utk b.arab..tp ari ni xsempat mgajar cz tahun 2 ada kem bestari solat dan thn 3 xsmpat cz ada latihan kebakaran..emm aktif betul la skolah ni smpai aku pun xsempat nk rilek2..huhu..balik skolh aku jupe lect tuk bg jdual then die putuskan esk nk g skolah..huhu parah ni..rps xbt lg,,,ak bt yg termampu je.

(Kem Bestari Solat Tahun 2)
.k



Hari ke-5..emm cabaran jgk ni.aku berdebar2 sbb first time nk masuk kelas 2 topaz utk b.arab..tp xsmpat..semua murid ada taklimat kesihatan..aku jz ada 15mint je nk ngajar,,,huhu nk ngajar ape??rph dh xsame dh..huhu tp first aku masuk aku dh melenting sbb ada beberapa org murid yg masuk awl kelas tnpa beratur then murid lain yg kne marah ngan guru disiplin..aku pun bt2 garang la marah balik murid yg masuk awal..haha sunyi sepi kelas..cian lak aku tengok.. ha..men2 lagi nk ustazah mardhiyah..tp ni belum masuk kelas opal lg..lg la aku kne berlakon garang..bak kata cikgu nafez..huhu..

After dat...perkara yg menggerunkan..aku nk g jupe guru pembimbing pj aku..huhu cikgu nafez yg aku labelkn sbg kerek..huhu jhtnye aku..emm tp sbnrnya die ok je..ciap nk ade kt padang je time pj aku nnt..xpe2 cikgu..nnt ape2 yg xcukup sy mintak ngan cikgu..sori utk label kerek tu..hehe..xsmpai stegh jam ust hamid dtg..bt lawatan sosial..after ust hamid balik skolh bt fire drill lg..waa mlsnya..kteorg rase mls nk g berlari ke pdg n nk duk bwh meja je ase..hehe aif dh masuk bwh meja time tu..tp sbb nk ambik hati turun jgk la terkedek2 ke pdg..

(Fire Drill)


Selesai semua utk wktu sekolah..tp guru wanita lak terpaksa menghadiri taklimat kesihatan jam 12.30 tu..aku n yana join skali la..byk input leh dpt dr taklimat tu..xsia2 balik lewat..yess..minggu pertama dh berlalu..ada lg
5minggu..so hope mggu dpn lg better n aku dpt bt yg terbaik..Insyaallah..

(Taklimat Kesihatan...cikgu2 xcited nk tau tahap kesihatan mereka)

(

2 comments:

ainnaziha said...

hm..ngan guru pembimbing tersayang mcm mane?smpaikan salam pada kakak2 prasekolah..cari pembantu pra yg name kak wati..die sgt baik hati..

lavender_purple said...

hoho..guru pembimbing..malu2..haha
ok je..sy x lwt lg prasekolah..ngan cikgu huda je bru sembang2 men bola baling..dia pregnat..mcm mane?