cerita kita

Thursday, December 16, 2010

imaginasi anak kecil...

Imaginasi???korang semua mesti pernah alami waktu kecilkan??waktu muda2 dulu..apa yg korang imaginasikan??adakah mahu jd princess??mahu jd power rangers??sedang menjadi pelakon or model??aku pun dh lupa apa yg selalu aku imaginasikan...terlalu banyak..sebab aku ni kuat berimaginasi..hehe...

al-kisah..serius aku selalu tergelak sorang2 ble tgk sang ribena kt rumah aku tu berimaginasi...Mula2 aku marah sgt kat Harith sebab die ambik
kerusi then wat mcm stereng kereta...die pun jerit sorang2...aku marah la sbb bnda tu cm bleh cedera jgk..Ble lama2 aku tgk upenye tu die imaginasikan mcm kereta..Dia sedang drive n koya drift..mcm dlm iklan tv tu smpai serak suara die...Then lg satu ape2 je mesti berlagak jd otromen..

(Ultramen ni dr aku kecik lg..sampai skrg dah smpai generasi Ultramen Mebius..Byk betul keturunan die)

Kalau hawa lagi sakit...kt skolah cikgu bg kertas suh warna..xsilap time tu kena warnakan sotong..Hawa warnakan sotong tu kaler kuning..cikgu tnye la nape warna kuning..bleh die jawab sebab sotong celup tepung..aduh mak..lawan tokey la ini budak...Cikgu suh warna ikan die pi warna kaler biru..cikgu tnye knape die jawab tu ikan sklila...(ikan laga la..)haha...sakit perut aku gelak dgr abg aku cite..(seb baik die ximaginekan squidward..)

Then semalam..aku xbleh blah ble diaorg gaduh pasal main pondok2...Alamak semua berebut nk jd ibu xnk jd baby..haha...budak2..."ayih r jd adik..kakak jd ibu.." kata hawa. "kakak r jd adik..abg jd ibu".bangkang Harith...Since aku tgh penat time tu...aku ambik la peluang.."biar mokti jd baby neh..kakak jd ibu..ayih jd abg long.." aku angkat tangan..semua setuju...sbnrnye sje je..dh penat..jd baby leh tido..haha...senyum sorang2 aku tgk gelagat diaorg...

Pg td lak...semua behave..xde yg nk follow aku kua..bese pantang tgk org buka pintu mesti nk ikut...Tgh aku tunggu Meena dtg ambik, aku dgr arih bising2.."xmboh jd adik..awe r jd adik..." haha xabes2..tp hawa punye otak mmg best.."hawa kalu jd adik..xcomel..Hawa buruk..Ayih comel jd adik.."pujuk Hawa..Lastly aku dgr ayah aku yg offer diri jd adik..hahahabis la...

Then aku xtau la apa jd pastu..aku dh g dating..hehe...Balik umah diaorg dh xde..dh balik umah diaorg dh..Diaorg tahu,hari khamis mesti balik umah Ibu...

ermm..kerenah mereka kadang2 kita xboleh jangka...Dalam aku duk taip blog ni aku tgk cte Oh my Girl..best..Koutaru xpnh jd bapa tetiba kne jge budak..He's know nothing..Then die buat reseacrh ttg itu..yg aku berkenan ble ade yg suggest sometimes we need to slap then if they are rude..salah satu pengajaran mungkin..sbb Yasuno pun wat g2 kt ank die..but she love Nomozu very much..opss ape aku mengarut sal cte lak ni..ok then..End...Explore our kids..

3 comments:

hitamputeh said...

dolu2 penah berngan jd power rangers men ngn membe2 siap ade kapal angkasa ag..pokok yg terbalik jd kapal kami..adoi..he3...

MOHDFAIRUZcheghani said...

haha..aku dulu nk jd mcm mcguyver tu..reka abih..haha

lavender_purple said...

en hitamputeh~sy pun g2 gak..nk jd power rangers pink tu..hehe..mcm mana la rupe kapal angkasa tu ek..
en fairuz~apa hasil rekaan anda stakat ini??